Mijn LVNG

Natuurgeneeskunde

De natuurgeneeskunde ziet de mens als een dynamische eenheid van geest en lichaam. Deze eenheid gaat op verschillende niveaus in interactie met zijn omgeving. Bij klachten is volgens deze visie de totale mens niet meer in balans met zichzelf of zijn omgeving. Klachten geven aan waar de balans verstoord  is, en zijn daarom ook meer dan ziektesymptomen. Het lichaam probeert de disbalans te herstellen door klachten te ontwikkelen en zo uit te drukken waar de disbalans zit. Een belangrijk uitgangspunt van de natuurgeneeskunde is dan ook, dat er geen ziektes bestaan, maar wel zieke mensen. 

Kort samengevat zou je kunnen zeggen dat gezondheidsklachten volgens de natuurgeneeskunde ontstaan als de mens niet meer in harmonie leeft met zijn eigen natuur en met zijn omgeving. Genezing is dan ook het (weer) in balans brengen van de mens in een natuurlijke harmonieuze staat.

Binnen de natuurgeneeskunde bestaan vele specialismen. Zo zijn er binnen de LVNG kinesiologen, reflexologen, energetisch therapeuten, paranormaal therapeuten, maar ook therapeuten die werken met Oosterse geneeswijzen, homeopathie, enzovoorts. Het is aan de cliënt om te bepalen bij welk specialisme hij/zij zich het prettigste voelt.

Wilt u meer informatie over wat een specialisme of behandelwijze inhoudt, neemt u dan gerust rechtstreeks contact op met een van onze therapeuten in uw omgeving. U kunt hen vinden via de zoekfunctie op deze website.

Direct lid worden?


Zoek een therapeut

Een therapeut nodig? Zoek er een bij je in de buurt

Zoeken